Verschillen in ER-bezoeken tussen de VS en het VK van een Amerikaanse moeder

  • Toen we vrienden in Londen bezochten, kreeg mijn dochter een astma-aanval veroorzaakt door allergieën.
  • Mijn vrienden hielpen me door het Britse gezondheidssysteem te navigeren en we kwamen op de eerste hulp terecht.
  • Ons bezoek was vriendelijk en ongelooflijk efficiënt.

Mijn dochter heeft allergie-geïnduceerde astma. Dat betekent dat soms wanneer ze in de buurt is van een allergeen, elke ademhaling wordt gekenmerkt door een piepende ademhaling.

Ze heeft een reddingsinhalator voor deze afleveringen. Twee snelle trekjes en haar ademhaling wordt weer normaal.

Kort voor onze reis naar Londen om vrienden te bezoeken, brak haar inhalator. Ik heb de kinderarts om een ​​nieuwe gevraagd. De kinderarts zei dat ik haar naar kantoor moest brengen de volgende keer dat ze piepte als ik een nieuwe vulling wilde. Ik wilde niet wachten op een aflevering. Ik zei dat ik geen vulling nodig had, omdat de kapotte inhalator nog steeds doses bevatte. Het argument ging in nutteloze kringen.

We gingen naar Londen zonder inhalator. Mijn dochter heeft heel weinig astma-aanvallen in een bepaald jaar en het risico voelde bijna onbestaande.

Dat was het natuurlijk niet.

De vrienden die we bezochten hadden een hond en een allergiepil was niet genoeg om haar symptomen onder controle te krijgen. Mijn dochter had een allergie-geïnduceerde astma-aanval in Londen – op Paaszondag.

Ik belde haar kinderarts terug in de VS

Mijn eerste stap was om mijn kinderarts in Amerika te bellen. Ik heb een bericht achtergelaten bij het antwoordapparaat en ben nooit teruggebeld.

Onze vrienden in Londen hielpen ons door het Britse medische systeem te navigeren, dat aanvankelijk ingewikkelder leek dan het Amerikaanse systeem. Artsen zijn huisartsen, apothekers zijn apothekers en spoedeisende hulpcentra zijn niet zo gemakkelijk te vinden.

We belden de enige pediatrische spoedeisende hulp in het gebied – gesloten voor de vakantie. We hebben alle privé-artsen gebeld die onze Google-zoekopdracht hebben ingevuld – ook gesloten. De enige optie was degene die ik had gehoopt te vermijden: de eerste hulp.

Ik ben bekend met spoedeisende hulp in de VS. Tijdens de strijd van mijn man met hersenkanker, bezochten we ze vaak. Er zijn een paar constanten – de eindeloze vormen, de lange uren wachten op tests, resultaten en behandeling, en de kosten.

We eindigden in de ER

Mijn dochter en ik namen een taxi naar de eerste hulp, in Londen bekend als ‘accident and emergency’ of A&E. De receptioniste nam onze namen op, vroeg naar de leeftijd van mijn dochter en liet me mijn huisadres opschrijven op een vel papier dat ze uit een notitieboekje had gescheurd.

Na een paar minuten wachten in een felgekleurde kamer werden we naar een onderzoekskamer gebracht. Een verpleegster stelde ons vragen en onderzocht mijn dochter. De dokter keek naar de foto die ik had gemaakt van de inhalator van mijn dochter, waarop de naam van haar medicijn stond en hoeveel doses er nog over waren toen het stopte met werken.

Op dat moment was haar ademhaling weer normaal geworden. Ik wist dat dit uitstel van korte duur zou zijn en dat zodra we terugkwamen bij de hond, ze weer zou piepen. Ik bereidde me voor op een nieuwe ruzie met medische professionals. Er kwam geen argument. Ook al hoorden ze geen piepende ademhaling, ze geloofden mij en mijn dochter en waren het ermee eens dat ze een inhalator nodig had.

Ze hielden haar in de gaten. Op een gegeven moment bracht een verpleegster haar een chocoladepaasei voor het geval ze honger had.

We liepen na een uur de spoedeisende hulp uit, inhalator in de hand. Pas toen we op de stoep stonden, realiseerde ik me hoe anders de ervaring was. Er was geen klembord met formulieren, geen onnodige tests. Ze hadden haar zelfs een snack gegeven.

Elk moment van ons bezoek aan de spoedeisende hulp was efficiënt, patiëntvriendelijk en totaal anders dan elke andere spoedeisende hulp die ik heb gehad.

De rest van de reis gebruikte mijn dochter de inhalator zoals voorgeschreven, vermeed ze de hond zoveel mogelijk en genoot ze van de reis van haar leven.

Leave a Comment