‘Ik ben 190 pond afgevallen. In 3,5 jaar door deze gezonde voedselwissels te maken en te gaan hardlopen’

Mijn naam is Faith Sloop (@trainingforamazing), en ik ben 23 jaar. Ik woon in Cleveland, Ohio, en ik ben een maker van inhoud. Concurreren op De geweldige race werd mijn doel en motivatie. Het duwde me om te beginnen meer voedzame voedingsmiddelen opnemen in mijn dieet en elke week hardlopen. Ik ben 190 kilo afgevallen.

Vóór mijn huidige reis naar gewichtsverlies telde ik calorieën, beperkte ik en hield ik mijn gewicht in de gaten zolang ik me kan herinneren. Toen ik opgroeide met een laag inkomen en het druk had (ik wilde in elke club zijn), was goedkoop fastfood het meest toegankelijk en gemakkelijk.

Mijn hele leven zat ik in de dieetcyclus – beperkend en eetbuien – keer op keer. Tegen de tijd dat ik 16 was, had ik dezelfde 10 pond gewonnen en verloren, wat voelde als een miljoen keer. Op een gegeven moment ben ik gestopt met mezelf wegen.

Ik herinner me dat ik tijdens mijn eerste jaar op de universiteit ongeveer 400 pond woog. Ik was toen pas 18 en was doodsbang voor hoe mijn gezondheid zou eindigen als ik op dat pad zou doorgaan.

Ik was al een tijdje op zoek naar de motivatie om gezond te worden, maar de dingen kwamen op hun plaats toen ik in de zomer van 2017 een baan aannam bij het toelatingsbureau van mijn universiteit als reisleider.

We hadden heel veel vrije tijd en ik besloot dat het leuk zou zijn om de tijd te doden door naar een tv-programma te kijken. Ik opende de Hulu-app op mijn telefoon en kreeg een nieuwe showsuggestie, De geweldige race. Er waren 27 seizoenen beschikbaar, dus ik begon langzaam mijn weg te vinden.

Alles veranderde vanaf die dag. Ik wist meteen dat ik er alles aan zou doen om mijn droom om mee te doen aan wedstrijden te verwezenlijken De geweldige race. Ik wist ook dat ik, met meer dan 400 pond en in de positie waarin ik me op dat moment bevond, een totale heruitvinding zou vergen om die droom werkelijkheid te laten worden. Ik besloot die dag dat ik gezond moest worden, zodat ik op een dag aan de show kon deelnemen. (Mijn droom is nog niet uitgekomen, maar het blijft me motiveren!)

Als iemand die al sinds zijn kindertijd op dieet was, kon ik het beste langzaam gaan.

Ik heb nooit iets uit mijn dieet gehaald (koolhydraten, suiker, enz.). In plaats daarvan concentreerde ik me op het toevoegen van meer voeding uit gezond voedsel. Het opnemen van meer van de Rechtsaf voedsel, in plaats van het “slechte voedsel” eruit te halen, is wat voor mij werkte.

Dit is wat ik nu op een dag eet.

  • Ontbijt: Superfood-smoothie (appel, spinazie, pindakaaspoeder, chiazaad, amandelmelk)

  • Lunch: Thaise garnalen gyoza van Trader Joe’s, edamame, magere snaarkaas, seizoensfruit

  • Snacks: Gedroogde abrikozen, rijstwafels, popcorn, paprika

  • Diner: Spaghettipompoen met gehaktballen, kalkoenburgers en bloemkooltater tots, of vegetarische zware roerbakkommen (bruine rijst, vlees naar keuze, paprika, uien, ananas)

  • Nagerecht: Overtreft aardbeienijsjes, verlicht ijs, Rice Krispies-traktaties

Ik begon ook te sporten door langzaam op de loopband te lopen terwijl ik naar een aflevering van De geweldige race.

Dat uur dat ik mezelf in de sportschool gaf, was mijn ontsnapping aan lessen, opdrachten en verantwoordelijkheden. Tegenwoordig ziet sporten er wat intensiever uit. Ik probeer vier dagen per week te joggen of hardlopen en hoop me deze zomer aan te melden voor mijn eerste halve marathon!

Ik hou van het gevoel elke dag mijn lichaam in beweging te krijgen, of dat nu een YouTube-dansworkout is (EMKFit is mijn absolute favoriet) of een wandeling! Ik sport graag in mijn eigen tempo, dus dingen alleen doen is uiteindelijk altijd mijn keuze.

Ik ga niet liegen – ik begon te rennen omdat ik wist dat als en wanneer mijn droom om deel te nemen aan De geweldige race komt uit, wordt hardlopen een vrij belangrijke vaardigheid. Maar ik heb liefde gevonden om mijn lichaam te kunnen bewegen op een manier die ik vroeger nooit kon.

Deze drie veranderingen hebben mijn gewichtsverlies tot een succes gemaakt.

  1. Doe het langzaam aan. Ik probeerde altijd mijn gewichtsverlies te overhaasten door grote voedselgroepen te schrappen en als een gek te beperken. Het zou een week werken, maar dan zou ik weer binge. Pas toen ik begon te veranderen wie ik was (waardoor lichaamsbeweging een belangrijk onderdeel van mijn leven werd, leerde welke groenten en fruit ik lekker vond, en ze opnam in mijn dagelijkse voeding) veranderden de dingen echt. Ik zeg altijd tegen mensen die willen afvallen: “Als je niet klaar bent om je levensstijl en gewoonten te veranderen, ben je er helemaal niet klaar voor om te veranderen.”

  2. Luister naar je lichaam. Ik beschouw mezelf nu als een ‘intuïtieve eter’, wat betekent dat ik me niet per se aan een voorgeschreven drie-maaltijd-per-dag-plan houd. In plaats daarvan luister ik naar mijn hongersignalen. Als snacker heeft dit me geholpen om zoveel van het hersenloze snacken dat ik gewend was te beteugelen. Ik noem het ‘mondverveling’. Soms, als ik al een tijdje niet had gegeten, at ik iets gewoon omdat. Maar nu luister ik echt naar mijn lichaam en vraag wat het nodig heeft.

  3. Leer het leuk vinden om je lichaam te bewegen. Ik vertel graag mensen die willen afvallen: “Als je niet van hardlopen houdt, kun je nog steeds afvallen en nooit een dag hardlopen in je leven.” Opgegroeid in Amerika, leren zovelen van ons een hekel te hebben aan lichaamsbeweging omdat het ons wordt opgedrongen. Je kunt afvallen door te dansen, zwemmen, kajakken, wandelen en op ongeveer een miljoen andere manieren. Zoek er een die je leuk vindt en doe dat!

Ik ben iets meer dan 190 pond afgevallen en het heeft ongeveer 3,5 jaar geduurd.

Mensen vragen me de hele tijd: “Hoe heb je de motivatie zo lang vastgehouden?” En de waarheid is dat ik dat niet deed. Wat ik deed was gewoontes opbouwen die ik zou voortzetten, zelfs op dagen dat ik me niet gemotiveerd voelde. Mensen denken dat afvallen non-stop sporten en salades moet zijn, en dat is gewoon niet waar.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment