Bryson DeChambeau ‘weet persoonlijk’ dat de PGA Tour zijn LIV Golf-rij en DROP-levensverboden zal regelen

Bryson DeChambeau beweert dat hij ‘persoonlijk weet’ dat de PGA Tour het onbeperkte verbod op spelers die lid worden van de controversiële LIV Golf-serie van Saudi-Arabië zal terugdraaien – en gelooft dat er ‘vrij binnenkort’ een oplossing zal worden gevonden.

In een gesprek met Tucker Carlson op Fox News gaf ‘The Scientist’ een zelfverzekerd antwoord toen hem werd gevraagd of hij zich zorgen maakte over zijn levenslange schorsing van de PGA Tour nadat hij zijn rug had toegekeerd naar het verzilveren van de Saoedische miljoenen – $ 125 miljoen om precies te zijn.

‘Het slaat nergens op (het verbod). Nee, daar maak ik me geen zorgen over’, zei DeChambeau, de winnaar van de US Open van 2020. ‘Ik denk dat het wel uit zal komen.

‘Persoonlijk weet ik dat het uitgezocht zal worden, of het nu legaal is of dat ze aan tafel komen om de voorwaarden uit te werken. Ik denk zeker dat het zichzelf in de toekomst, vrij binnenkort, zal uitwassen.’

DeChambeau noemde zichzelf ‘een beetje een trendsetter’ en trapte Tucker in dezelfde zin over ‘het spel laten groeien’ waar veel van zijn LIV Golf-collega’s over hebben gesproken.

‘Eerst en vooral biedt het veel kansen om iets anders te doen in het golfspel’, zei de 28-jarige. ‘Ik ben altijd een beetje een trendsetter geweest. Toen ik opgroeide, dacht ik altijd dat ik iets cools zou doen in het golfspel.

Bryson DeChambeau ‘weet persoonlijk’ dat de PGA Tour zal oplossen is LIV Golf impasse

DeChambeau, afgebeeld in het LIV-evenement van vorige week, nam $ 125 miljoen om deel te nemen aan de door Saudi gesteunde serie

DeChambeau, afgebeeld in het LIV-evenement van vorige week, nam $ 125 miljoen om deel te nemen aan de door Saudi gesteunde serie

DeChambeau won de US Open in 2020 en zegt dat deelname aan LIV hem helpt het spel te laten groeien

DeChambeau won de US Open in 2020 en zegt dat deelname aan LIV hem helpt het spel te laten groeien

‘Ik heb altijd gedacht dat golf moet passen bij de jongere generatie en het gaat mij erom het golfspel te laten groeien. Ik denk dat het in elke branche, wat het ook is, altijd is veranderd en geïnnoveerd en golf is niet anders. Nieuwe formats en teams versterken de geest van het spel.’

Maar er is slechts zo lang dat een LIV Golf-speler over de serie kan praten voordat hij de enorme sommen geld bespreekt die worden aangeboden om alleen maar te verschijnen. DeChambeau is wat dat betreft niet anders dan de rest.

‘Alleen voor de economie was het een no-brainer’, zei Dechambeau over zijn beslissing om lid te worden. ‘Het wordt gewoon een hobby (als je gratis speelt).

‘Dit is ons levensonderhoud en het was een geweldige economische kans voor golfers om veel geld te verdienen.

‘Daarom zijn we opgegroeid met golf – ook voor de geschiedenis, om majors te gaan winnen, PGA Tour-evenementen en nu wil ik LIV-evenementen winnen.

‘Je kunt de passie en het competitieve aspect van deze omgeving hier zien en we willen allemaal elke week winnen.’

De 28-jarige DeChambeau gaf toe dat het aangeboden geld een 'no-brainer' maakte

De 28-jarige DeChambeau gaf toe dat het aangeboden geld een ‘no-brainer’ maakte

Hij zei dat hij het geld zal gebruiken om een ​​multisport- en onderwijscomplex in Dallas te bouwen

Hij zei dat hij het geld zal gebruiken om een ​​multisport- en onderwijscomplex in Dallas te bouwen

DeChambeau zei dat hij met het geld dat hij krijgt van zijn LIV Golf-exploits, een multisport- en onderwijscomplex in Dallas zal bouwen.

‘Met de middelen die ik nu heb, betekent dit niet dat ik op mijn kont kan zitten en niets kan doen’, zei hij. ‘Op een gegeven moment besef je dat er meer in het leven is dan golf en dat is wat LIV Golf mij toestaat te doen.’

DeChambeau speelde vorige week samen met Donald Trump, met het meest recente LIV-evenement op zijn Bedminster-cursus.

‘Hij is eigenlijk een heel goede golfer. Hij strijkt hem over het midden van de fairway en heeft een goed ijzerspel en putt het vrij goed’, zei DeChambeau destijds. ‘Maar het was een eer. Ik bedoel, elke keer dat je met een president mag spelen, of je nu geslaagd bent of zit, het is gewoon een eer, wie het ook is.

‘Ik heb veel geluk gehad dat ik een relatie met hem heb, en hij is altijd genereus voor mij geweest.’

Maar een relatie die is aangetast, is die met Tiger Woods.

Greg Norman, de commissaris van LIV Golf, vertelde maandag aan Tucker dat Woods een aanbod tussen $ 700 miljoen en $ 800 miljoen om mee te doen aan de ontsnappingsreeks heeft afgewezen.

DeChambeau speelde vorige week een rondje met president Trump, die gastheer was van het LIV-evenement

DeChambeau speelde vorige week een rondje met president Trump, die gastheer was van het LIV-evenement

Maar DeChambeau zegt dat Tiger Woods niet met hem heeft gesproken sinds hij de PGA Tour verliet

Maar DeChambeau zegt dat Tiger Woods niet met hem heeft gesproken sinds hij de PGA Tour verliet

En in een gesprek met Sports Illustrated eind juli, zei DeChambeau dat hij Woods niet meer had gesproken sinds hij de LIV-beweging maakte.

‘Ik heb ultiem respect voor wat hij te zeggen heeft. Voor mij persoonlijk, om mijn eigen mens te zijn, ga ik nog harder werken om te bewijzen dat ik de prijs waard ben’, zei hij.

‘We zijn redelijk close geweest en helaas hebben we elkaar niet gesproken, op een dag zullen we dat weer doen, en ik sta altijd open voor een gesprek met wie dan ook.

‘Ik heb er geen probleem mee en ik hoop dat we het eens kunnen zien.’

Leave a Comment